Letne Aktivnosti

Bivanje v Apartmajih Tina lahko izkoristite za aktiven počitek. V okolici vam je na voljo veliko različnih aktivnosti

Kolesarjenje

Dolina reke Radovne je idealna za družinsko kolesarjenje. Od apartmajev do vstopa v dolino je točno 1 km, nežnega spusta. Potem sledi 18 km slikovito kolesarjenje skozi dolino Radovne v dolino Krme.

Za tiste bolj zahtevne greste lahko skozi Radovno v Mojstrano in naprej do slapu Peričnik ter v dolino Vrat.

Prav tako lahko nadaljujete pot preko Mojstrane v Kranjsko goro in naprej do Belopeških jezer.

Za tiste, ki ste bolj privrženci gorskega kolesarjenja se vam ponuja Mežakla. Apartmaji Tina ležijo na obronkih Mežaklje in takoj od apartmajev imate na voljo eno krožno pot – Laze – Perniki – Radovna – Laze. Primerna tudi za otroke nad 10 let. Za tiste bolj zahtevne pa je pred vami Mežaklja, vse do vrha Petelinovec, lahko tudi spust v dolino Radovne.

Pohodništvo, sprehodi in tek

Pohodništvo

Apartmaji Tina vam ponujajo odlično izhodišče, če se želite odpraviti v hribe – v Julijske alpe. Dve odlični začetni točki sta dolina Vrat ali Pokljuka. Prav tako imate možnosti za zanimive, razgibane in slikovite sprehode po okoliških hribih. Predvsem priporočamo sprehod na Kočevnik in pa različne krožne ture v trajanju od 45 minut do več ur. Mežaklja je pred vrati.

Tisti, ki radi tečete vam dolina reke Radovne ponuja obilico možnosti in proge različnih dolžin. V okolici pa boste našli razgibane proge po gozdnih poteh.

Kopanje

Oddaljenost do blejskega jezera je 7 km. Tako da lahko izkoristite dopust v poletnih časih tudi za kopanje v Blejskem jezeru.

Priporočamo tudi kopanje v lokalnem jezeru, ki mu pravimo Kreda – v dolini reke Radovne, 10 km od apartmajev.

Za tiste, ki ste pripravljeni narediti še nekaj za svoje zdravje, vam priporočamo knajpanje v reki Radovni. Priporočili vam bomo par mest, ki so oddaljeni od apartmaja od 1 do 5 km. Radovna tudi poleti ohranja svojo konstantno temperaturo, ki znaša okoli 11 stopinj celzija. Odlična za “domačo krio terapijo”.

Ribolov

Za vse, ki ste navdušeni ribiči ali pa si želite to postati je Radovna čudovita, slikovita in zelo primerna reka. Ribolovna sezona je od 1.3. – 30.11.  Oddaljenost od reke – točno 1 km. Več o tem si lahko preberete na: https://www.zzrs.si/page/ribolovni-revir-radovna/

Vodni športi

Lahko si privoščite kajak, rafting in canyoning. Obe Savi, tako Dolinka in Bohinjka sta primerni za vodne športe in si lahko organizirate različne izlete s pomočjo lokalnih ponudnikov.

Prav tako si lahko privoščite sproščujoče družinsko veslanje na Blejskem jezeru. Blejsko jezero omogoča tudi potapljanje: http://www.divingbled.com/portfolio/dive-guide/

Piknik v naravi

V oddaljenosti 2 km od apartmajev si lahko najamete piknik mesto, kjer boste v prijetnem hladu reke Rečice uživali v naravi. Imeli pa boste na voljo tudi prostor za mali nogomet, badminton ali pa odbojko na mivki.

Popularni športi

Tenis

Za ljubitelje tenisa so na voljo igrišča. Najbližje je v Regatnem centru v Mali zaki, sledi pri hotelu Ribno ali v Kampu Šobec.

 

Odbojka na mivki in balinanje

Najbližje igrišče in balinišče je oddaljeno le slaba dva kilometra. Dodatno so igrišča za odbojko na mivki še na Bledu.

 

Plezanje

Obstaja kar nekaj zanimivih sten za plezanje.

 

Lokostrelstvo

V zalivu Velika Zaka vam je na voljo lokostrelska šola, lahko pa si tudi sposodite loke in streljate po svoje.

 

Nogomet, košarka, rokomet

Če ste ljubitelj timskih športov in želite narediti priprave v miru, jih izkoristiti še za timbilding potem vam lahko v okolici ponudimo in organiziramo najem različnih nogometnih, košarkarskih ali rokometnih igrišč zunaj ali v športnih dvoranah.

Adrenalinski športi

Okolica ponuja tudi možnost adrenalinskih športov. Od adrenalinskega pustolovskega parka na Straži na Bledu: http://pustolovski-park-bled.si/, do paint ball: http://www.jmb-sport.si/, skoka s padalom v tandemu: http://www.tandemskiskok.si/

Na Savi Bohinjki si lahko privoščite zelo zanimivo in poučno zip line izkušnjo. 7 jeklenic in 4 km spusta. Primerno za družine. Več na: https://zipline-dolinka.si/sl/